Κείμενο: Αστέριος Κουστούδης
Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης
Αποθήκευση για αργότεραΑπίθανα ψάρια, λίγο καυτερά και απολαυστικά ζουμερά, αφού ψήνονται στη λαδόκολλα. Μια ζεστή σαλάτα από βραστές πατάτες και ένα καλό αγουρέλαιο είναι το ιδανικό τους ταίρι.
Υλικά
1½ κιλό λυθρίνια, καθαρισμένα
1 μέτρια φρέσκια πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
χυμός από 2 μικρά λεμόνια
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15 λεπτά, να αρωματιστεί το λάδι.
Ψάρια: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Απλώνουμε 1 μεγάλη λαδόκολλα σε ένα μέτριο ταψί, έτσι ώστε να προεξέχει αρκετά. Απλώνουμε τα ψάρια και τα αλατοπιπερώνουμε. Σκορπίζουμε την πιπεριά τσίλι και περιχύνουμε με το αρωματισμένο λάδι και τον λεμονοχυμό. Κλείνουμε τη λαδόκολλα σαν πακετάκι για να μη βγει ο ατμός και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι, αλλά να είναι ζουμερό. Ξεφουρνίζουμε και ανοίγουμε τις λαδόκολλες προσεκτικά (για να μην καούμε από τον ατμό).
Τι πίνουμε: Ένα κρητικό Δαφνί.