Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
2 μεγαλούτσικες σουπιές, καθαρισμένες
100 γρ. λινγκουίνι ή σπαγκέτι
6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 γεμάτες κουτ. σούπας ταχίνι
60 γρ. καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη
2 κουτ. γλυκού μέλι
λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
Διαδικασία
Αποκόβουμε τους κορμούς από τα πλοκάμια, τα οποία αφήνουμε στην άκρη για άλλη συνταγή.
Κόβουμε τους κορμούς κατά μήκος στη μέση και έπειτα με καλό, κοφτερό μαχαίρι κόβουμε με πλαγιαστή τη λάμα λεπτές λωρίδες, σαν μακριές χυλοπίτες ή ταλιατέλες.
Βράζουμε τα λινγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε πολύ καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και, όταν κάψει καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις σουπιές.
Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, σείοντας τακτικά το τηγάνι, κι έπειτα ρίχνουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε.
Σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το ταχίνι και 2 κουτ. σούπας νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, σκορπίζουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε ξανά (αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη για να μη σφίξει η σάλτσα) και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
Μοιράζουμε σε πιάτα, σκορπίζουμε σχοινόπρασο και σερβίρουμε αμέσως.