Κείμενο: Αστέριος Κουστούδης
Φωτογραφία: Jessica Morfis
Αποθήκευση για αργότεραΛινγκουίνι με γαρίδες, αρακά και καρότα, εύγευστα, χρωματιστά και με το ξύσμα λεμονιού να ολοκληρώνει την γεύση και να δίνει μια νότα διαφορετική.
Υλικά
500 γρ. λινγκουίνι
300 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
4 καρότα, σε λεπτές ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
12-16 μεγάλες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 100 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, τα καρότα, τον αρακά, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε το νερό που είχαμε κρατήσει στην άκρη και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μυρωδικά, το ξύσμα και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.