Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΗ συνταγή αυτή παραπέμπει γευστικά στην καρμπονάρα. Φάτε όμως όσο τραβάει η όρεξή σας γιατί έχει μικρό θερμιδικό φορτίο!
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)
- 800 γρ. ντοματίνια
- 4 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη
- 300 ml ξινόγαλο (αριάνι)
- 500 γρ. λιγκουίνι
- λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού (ή άλλου μυρωδικού), χοντροκομμένα
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπούκοβο (προαιρετικά) και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα ντοματίνια ολόκληρα και σιγοψήνουμε για 5 - 6 λεπτά, πιέζοντάς τα στο τέλος με πιρούνι (τα χοντρολιώνουμε). Προσθέτουμε την κάππαρη και το ξινόγαλο και σιγοβράζουμε για 3 - 4 λεπτά. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.