Ετοιμάζουμε μια μακαρονάδα μπολονεζ κάπως αλλιώς... με λουκάνικο και πάπρικα
Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας (αφαιρούμε το περίβλημα και ψιλοκόβουμε τη σάρκα)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
- 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το γιαούρτι
- 500 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1-2 κουτ. γλυκού ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και 150 ml νερό. Mαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά και ανακατεύουμε.
Γιαούρτι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το λάδι, το ξίδι και την πάπρικα.
Σερβίρουμε τα λιγκουίνι με τον κιμά και περιχύνουμε με όσο από το γιαούρτι θέλουμε.