Φωτογραφία: Shutterstock
Αποθήκευση για αργότεραΟ κλασικός μας λαδερός αρακάς με λίγο κάρι, αστεροειδή γλυκάνικο και ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μεταμορφώνεται σε πιάτο περιωπής.
Υλικά
1 κιλό αρακάς
180 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 πατάτες, καθαρισμένες κομμένες σε κύβους 3 εκ.
1 καρότο, σε φετάκια
1 τεμ. αστεροειδής γλυκάνισος
1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
2 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
600 γρ. ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κουτ. σούπας ανάμεικτα μυρωδικά, ψιλοκομμένα (σχοινόπρασο, δυόσμος, μαϊντανός)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 120 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον αρακά με τα κρεμμυδάκια και τον αστεροειδή γλυκάνισο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτουμε το κάρι, τις πατάτες και τα καρότα, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε και τον πελτέ, και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό ακόμα.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, 200 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά, και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Αποσύρουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε απαλά.