Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΑυθεντικές καθαρές γεύσεις και στα σύγχρονα κυπριακά πιάτα, όπως ακριβώς στα παραδοσιακά
Υλικά
1 κιλό φιλεταρισμένα λαβράκια
¼ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
½ δέσμη φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
½ κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Μαραίνουμε το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά, το ρύζι, τον μαϊντανό κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Βάζουμε ένα φιλέτο λαβράκι σε λαδόκολλα (την οποία έχουμε αλείψει ελαφρά με ελαιόλαδο), αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φιλέτο και τυλίγουμε στη λαδόκολλα κλείνοντας τις άκρες.
Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, για μισή περίπου ώρα. Προσοχή! Το ψάρι ψήνεται εύκολα...