Αφράτοι και πολύ νόστιμοι, αυτοί οι κεφτέδες ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς χοιρινός
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 400 γρ. πατάτες, τριμμένες και στυμμένες
- 1 αυγό
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο μετρημένο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, για 4-5 λεπτά. Αδειάζουμε σε μπολ μαζί με το λάδι και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά, τις πατάτες, το αυγό, τα μυρωδικά, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε οβάλ κεφτέδες. Ρίχνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να φτάσει τα 2/3 του σκεύους και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. Τους στραγγίζουμε και σερβίρουμε με πλιγούρι.