Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΆνοιξε το βάζο με τις πιπεριές και μέχρι να πεις μανέστρα, έτοιμο το φαγητό!
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) κριθαράκι μέτριο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 λίτρο καυτό νερό
- 200 ml λευκό κρασί
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, διατηρημένες σε λάδι, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. φέτα σκληρή, σε κύβους ή θρυμματισμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- μερικά φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα, για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Σε μια μεσαίου μεγέθους βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι για 1 λεπτό και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό, ανακατεύοντας διαρκώς με την κουτάλα, όπως κάνουμε με το ριζότο, μέχρι το κριθαράκι να βράσει και να χυλώσει. Αν το θέλουμε πιο βρασμένο, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθεί. Στο τέλος, ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το χυλωμένο κριθαράκι σε βαθιά πιάτα, σκορπίζουμε από πάνω τη φέτα, προσθέτουμε το μυρωδικό της επιλογής μας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Σερβίρουμε αμεσότατα.
Συμβουλές
- Ενα εύκολο και χορταστικό πιάτο που θα μπορούσε να παίξει και το ρόλο του πρώτου πιάτου σε ένα γιορτινό μενού.