Αξιοποιούμε την χωριάτικη που περίσσεψε σε ένα απολαυστικό καλοκαιρινό γιουβετσάκι.
Υλικά
- 2 φλιτζ. τσαγιού χωριάτικη σαλάτα που περίσσεψε
- 1 φλιτζ. τσαγιού κριθαράκι μέτριο (ή ρύζι, με το ανάλογο νερό)
- 1½ φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και, όσο μπορούμε, αφαιρούμε τη φέτα και το αγγούρι και τα βάζουμε σε ένα πιατάκι. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαλάτα (ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά) στο μούλτι και την ψιλοκόβουμε, ανοιγοκλείνοντας το διακόπτη 4 - 5 φορές, για 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά.
Ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σαλάτα. Τη μαγειρεύουμε για 8 - 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να μαραθούν τα υλικά της και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι (ή το ρύζι, αλλά προσαρμόζοντας ανάλογα το νερό) και το ζεστό νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη φέτα και το αγγουράκι που αφήσαμε κατά μέρος (ή άλλο τυρί, αν θέλουμε), ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε με:Το γιουβετσάκι έχει μια αδυναμία στο Αγιωργίτικο. Τόσο στην ερυθρή και φρέσκια εκδοχή του, όσο και στην τραγανή και αρωματική ροζέ του έκφραση.