Τι θα γίνει όταν στις γαρίδες-σαγανάκι προσθέσεις μανέστρα; Ένα φαγητό που θα σου μείνει αξέχαστο...
Υλικά
- 16 γαρίδες Νο 3 (δηλαδή μέτριου μεγέθους), φρέσκες ή κατεψυγμένες
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες ή 6 - 7 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα, μαζί με το χυμό τους
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 3 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 σφηνάκι ούζο (ή λευκό κρασί)
- 100 γρ. φέτα, τριμμένη
- ελάχιστη ζάχαρη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος, χωρίς όμως να πειράξουμε τις ουρές και τα κεφάλια. Βράζουμε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε κατά μέρος.
Παράλληλα, σε μια άλλη μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά (αν χρησιμοποιήσουμε), αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό, το ούζο (ή το κρασί), την τριμμένη φέτα και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι, μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά αλλά απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το γρήγορο γιουβέτσι ζεστό.
Στο ποτήρι: Ανοίξτε ροζέ και σερβίρετε! Ροζέ από Ξινόμαυρο, ροζέ από Μοσχοφίλερο! Ανοίξτε και ένα Αγιωργίτικο, όχι φρέσκο όμως, να 'χει τα χρονάκια του!