Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια εύκολη και νόστιμη σούπα για το ξεκίνημα της εβδομάδας.
Υλικά
- 40 ml λάδι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα ή 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο (σε σακουλάκια στους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ - προτιμάμε βιολογικό)
- 1 μεγάλη πατάτα, τριμμένη
- 1 λίτρο καυτό νερό
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 4 κουτ. σούπας γιαούρτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ταιριάζει πολύ το ροζ)
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κατεψυγμένο σπανάκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την πατάτα, το καυτό νερό, αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Αδειάζουμε το όλον στο μπλέντερ ή στο μούλτι σε δόσεις και πολτοποιούμε.
Σερβίρουμε στα πιάτα με 1 κουτ. σούπας γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ταιριάζει πολύ το ροζ). Συνοδεύουμε με ψωμί.