Η ιδέα της σεφ είναι απλή και συναρπαστική
Υλικά
- 400 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
- 1/4 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 4 λεπτές φέτες κασέρι
- 2 μπάλες μοτσαρέλα, σε λεπτές φέτες
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού ή 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε σε μπολ τις ντομάτες, την κάππαρη, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και 2 κουτ. σούπας νερό. Τακτοποιούμε τα φιλέτα στη σειρά σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι, λαδωμένο. Τα αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε πάνω τους τα τυριά και το μπέικον. Περιχύνουμε με το μείγμα ντομάτας και το υπόλοιπο λάδι, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να μελώσει λίγο η σάλτσα. Ξεφουρνίζουμε το φαγητό, σκορπίζουμε τον βασιλικό και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας ένα Ξινόμαυρο.