Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Studio M.com
Αποθήκευση για αργότεραΤο πικάντικο γλάσο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στο ταπεινό κοτόπουλο. Η συνταγή ενδείκνυται και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους!
Υλικά
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
Για το γλάσο
- 4 κουτ. σούπας μουστάρδα με σιναπόσπορους ή πικάντικη τύπου Ντιζόν
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ (πιπερόριζα), τριμμένο ή 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογική)
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (αν έχουμε σκούρα καστανή, την προτιμάμε)
- χυμός από 1/2 λεμόνι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το θυμάρι. Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα και το γυρνάμε από όλες τις μεριές να πάει παντού. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Γλάσο + ψήσιμο: Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και ανάβουμε το γκριλ. Βάζουμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα «χτυπάμε» μέχρι να ενωθούν.
Στραγγιζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τα βάζουμε επάνω στη σχάρα. Τα ψήνουμε για 6 - 7 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο δυνατό είναι το γκριλ του φούρνου μας. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε με ένα πινέλο τα φιλέτα με την πικάντικη σάλτσα, για να κάνουν τραγανή κρούστα.
Συνοδεύουμε με βραστές πατάτες ή παντζάρια με λάδι, αλάτι και θυμάρι. Και στο πλάι λίγο γιαούρτι.