Το φασκόμηλο, που αγαπούν πολύ οι Ιταλοί στα πουλερικά και τα κρεατικά τους, δίνει μια ιδιαίτερη νοστιμιά και άρωμα στο κατά τα άλλα απλό και γρήγορο κοτόπουλο της συνταγής. Το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή με πιλάφι ή με τραγανές τηγανητές πατάτες.
Υλικά
700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
2 σκελίδες σκόρδο, λιωµένες
χυµός + ξύσμα από 1 λεµόνι
1/2 µάτσο µαϊντανός, ψιλοκοµµένος
2 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ξερό, τριμμένο
1 κουτ. σούπας µουστάρδα, πικάντικη
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε καλά µε το σύρµα τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, το σκόρδο, τον χυµό και το ξύσµα λεµονιού, τον μαϊντανό, τη µουστάρδα, αλατοπίπερο και 150 ml νερό. Σε ένα µεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» το κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και το φασκόμηλο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουµε το µείγµα του µπολ, δυναµώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για άλλα 4-5 λεπτά ή µέχρι να γίνει το κοτόπουλο στο εσωτερικό του και να δέσει κάπως η σάλτσα. Σερβίρουµε το κοτόπουλο µε τη σάλτσα και συνοδεύουµε µε πουρέ πατάτας.