Και δεντρολίβανο του πάει και θυμάρι και λουίζα. Και μια τηγανιά πατάτες από δίπλα.
Υλικά
- 8 φιλέτα από μπουτάκια κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1-2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες (ή όσο σκόρδο θέλετε)
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού γλυκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη (ή δεντρολίβανο ή θυμάρι ή λουίζα στις ίδιες ποσότητες)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο και βαρύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλευρώνουμε τις λωρίδες κοτόπουλου, τις τινάζουμε ελαφρώς ώστε να απομακρύνουμε το περιττό αλεύρι και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τότε προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με τα δύο είδη κρασιού. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Ελέγχουμε αν έγινε, κόβοντας ένα κομμάτι: αν δούμε ότι στο εσωτερικό του είναι ροζέ, μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
Ξεσκεπάζουμε, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μυρωδικό της επιλογής μας, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε. Το σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
Συνοδεύουμε με: Ρύζι μπασμάτι ή τηγανητές πατάτες. Και μια ωραία πράσινη σαλάτα.