Ταιριάζει με μια ξηρή μυζήθρα τριμμένη, με ένα πικάντικο κεφαλοτύρι ή και με μια μαλακή φέτα.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο, κομμένο σε 6-8 κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 ml κρασί λευκό, ξηρό
- 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό
- 1 φύλλο δάφνης
- 500 γρ. φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 γρ. χυλοπίτες
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 1/2-1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε 300 ml νερό και ανακατεύουμε. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα. Βράζουμε τις χυλοπίτες λίγο λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε να ρουφήξουν λίγο τη σάλτσα και σερβίρουμε.