Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης
Αποθήκευση για αργότεραΤο μπόλικο ελαιόλαδο είναι το μυστικό σε αυτή τη συνταγή, με το οποίο σιγομαγειρεύονται τα υλικά και γίνονται τρυφερά και ολόγλυκα. Ο σεφ προτείνει να μεταφέρουμε το φαγητό στα πιάτα με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουμε το πολύ λάδι και να ραντίσουμε κάθε μερίδα με λίγο ωμό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε 6 μερίδες
1 κιλό φασολάκια, καθαρισμένα
500 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (μαζί με το ζουμί τους)
300 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για το κοτόπουλο με φασολάκια, αρχικά ζεσταίνουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα φασολάκια για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε την ντομάτα και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λάδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για20 λεπτά.
Βγάζουμε τα κομμάτια με το στήθος του κοτόπουλου σε ένα σκεύος (χρειάζονται λιγότερη ώρα για να γίνουν).
Ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Ξαναρίχνουμε το στήθος του κοτόπουλου στην κατσαρόλα, σκορπίζουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.