«Στην Κύπρο σερβίρουμε αυτό το πιάτο ρίχνοντας χυμό λεμονιού στο πιάτο», προτείνει ο σεφ. Μια συμβουλή που θα ακολουθήσουμε οπωσδήποτε.
Υλικά
- 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 κιλό (καθαρό βάρος) σπανάκι
- 50 γρ. καλής ποιότητας πελτές ντομάτας
- 200 ml ζωμός κότας ή νερό
- 1/2 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- χυμός λεμονιού, για το σερβίρισμα (προσθήκη προαιρετική, αλλά επιθυμητή)
Διαδικασία
Αλατίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα που να τα χωράει σε μονή στρώση, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Διαλύουμε τον πελτέ στον ζωμό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά, ξαναβάζουμε στο σκεύος τα μπούτια του κοτόπουλου και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μάραθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά. Σερβίρουμε σε πιάτα και, αν θέλουμε, ραντίζουμε κάθε μερίδα με λίγο χυμό λεμονιού.