Στο τέλος, ρίχνουμε τον δυόσμο και αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανητές.
Υλικά
- 4 μπούτια κοτόπουλο, ολόκληρα
- 15 βερίκοκα ώριμα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στα 4
- 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 15 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, τριμμένο
- 100 ml λευκό κρασί, ξηρό
- 400 ml ζωμός κότας
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
- 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τον ζωμό, την κανέλα και τα βερίκοκα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Αποσύρουμε και πολτοποιούμε τη σάλτσα με ραβδομπλέντερ ή μεταφέρουμε σε πολυκόφτη. Περνάμε τη σάλτσα από ψιλή σήτα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε τον δυόσμο και αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανητές.