Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΚαθημερινά φαγητά έτοιμα σε λίγα λεπτά στο πιάτο μας.
Υλικά
- 750-800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
- 2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες
- 2 κίτρινες πιπεριές, σε λωρίδες
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τη μουστάρδα και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 400 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ρύζι ή κουσκούς.
Στο ποτήρι μας: Σαββατιανό, Ασύρτικο.