Μπορείτε να συνοδέψετε το «εξοχικό» κοτόπουλο με ένα δροσερό φρουτώδες και αρωματικό merlot.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο περίπου 1.300 γρ., κομμένο σε 8 - 10 κομμάτια
- 1½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές ροδέλες (πάχους περίπου 1 εκ.)
- 6 - 7 μεγάλες και ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες
- 4 πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτριες ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια γάστρα. Απλώνουμε ολόγυρα τις πατάτες και τις πιπεριές και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, φροντίζοντας να καλυφτούν καλά όλα τα υλικά.
Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20΄ ή μέχρι να μαλακώσουν το κοτόπουλο και οι πατάτες. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια και να «δέσει» η σάλτσα.
Στο ποτήρι μας Ενα δροσερό φρουτώδες και αρωματικό Merlot.