Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΣε αυτό το αγαπηµένο πιάτο των Ισπανών µε την ξεχωριστή νοστιµιά, είναι η µπίρα που κάνει τη διαφορά, αφού το κοτόπουλο µαρινάρεται, µαζί µε µπαχαρικά, για ένα ολόκληρο βράδυ.
Υλικά
- 1,5 κιλό κοτόπουλο, κοµµένο σε 8 κοµµάτια
- 350 ml µπίρα
- 1 κουτ. σούπας µουστάρδα πικάντικη
- 1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
- 3 ξερά κρεµµύδια, κοµµένα σε κύβους
- 3 λιωµένες σκελίδες σκόρδου
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πράσινη πιπεριά, κοµµένη σε φέτες
- 400 γρ. ντοµατάκια κονσέρβας, ψιλοκκοµµένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Διαδικασία
Αναµειγνύουµε σε µια µεγάλη λεκάνη την µπίρα, τη µουστάρδα, την πάπρικα, το µισό κρεµµύδι, το µισό σκόρδο και αλάτι. Προσθέτουµε το κοτόπουλο και ανακατεύουµε ώστε να καλυφθεί καλά. Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και αφήνουµε στο ψυγείο µία νύχτα να µαριναριστούν.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά. Σοτάρουµε την πράσινη πιπεριά, το υπόλοιπο κρεµµύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουµε το κοτόπουλο, την ντοµάτα και τη µαρινάδα, προσθέτουµε αλατοπίπερο και ανακατεύουµε για 5 λεπτά, µέχρι να αναµειχθούν τα αρώµατα. Μεταφέρουµε το όλον σε βαθύ ταψί ή γάστρα. Ψήνουµε ξεσκέπαστο στον φούρνο για 50-60 λεπτά ή µέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.