Συνοδεύουμε με βραστές πατάτες ή πιλάφι και σαλάτα της αρεσκείας μας.
Υλικά
- 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 70 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 250 γρ. φρέσκα μικρά άσπρα μανιτάρια, κομμένα στη μέση
- 150 ml κόκκινο, γλυκό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
- 3 - 4 κόκκοι μπαχάρι, χοντροσπασμένοι
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πολύ καλά το σκεύος, βάζουμε το μισό λάδι, το κοτόπουλο και το μπαχάρι. Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά από την πλευρά που ακουμπά στο σκεύος και στη συνέχεια ανακατεύουμε ώστε να ροδίσει και από τις άλλες μεριές. Βγάζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε στο σκεύος τα μανιτάρια και το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να πιουν τα υγρά τους, για περίπου 5 - 6 λεπτά. Ρίχνουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε να απορροφήσει τυχόν υγρά και να ροδίσει και αυτή. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο σκεύος, ρίχνουμε το κρασί και το ξίδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά σαν σάλτσα και να γίνει το κοτόπουλο - λογικά δεν θέλει πάνω από 4 - 5 λεπτά. Χρειάζεται προσοχή για να μη μας στεγνώσει. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αποσύρουμε. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με πουρέ πατάτας ή λευκό πιλάφι και σαλάτα της αρεσκείας μας.
Στο ποτήρι: Ένα Cabernet Sauvignon με Aγιωργίτικο.