Για την 1η εβδομάδα του διαγωνισμού «Το συνταγολόγιο της τελευταίας στιγμής», η δεύτερη συνταγή που προκρίθηκε είναι της Πολυξένης Ορφανού.
Υλικά
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 3 πράσινες πιπεριές κέρατο
- 3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 2 καρότα
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κρεμμύδι
- 150 γρ. μανιτάρια
- 1/2 ματσάκι άνηθος
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 4 κουτ. σούπας μουστάρδα
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε όλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο σε μπαστουνάκια. Σε ένα μεγάλο γουόκ (ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα) ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε αρχικά το κοτόπουλο, για μερικά λεπτά, και σιγά-σιγά όλα τα λαχανικά. Μόλις μαραθούν αρκετά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα και τον άνηθο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.