Μεθάμε το κοτόπουλο με μπίρα και απολαμβάνουμε μια πρωτότυπη συνταγή με κόκκινο λάχανο.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλό, κομμένο σε 8 κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
- 5-6 κόκκοι μπαχάρι περίπου
- 200 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό
- 200 ml μπίρα ξανθιά
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το λάχανο, το μπαχάρι, το θυμάρι και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε την μπίρα και συμπληρώνουμε με όσο ζωμό λαχανικών ή νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν κατά τα 2/3 τα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Δεν χρειάζεται να δέσει η σάλτσα, αφήνουμε το φαγητό ζουμερό.
Στο ποτήρι μας: την μπίρα που θα βάλουμε και στο μαγείρεμα ή μια σκούρα πλούσια μπίρα bock, ξηρή, πικάντικη, αρωματική.