Συνταγή: Μανώλης Θλιβερός
Μία πεντανόστιμη φθινοπωρινή συνταγή, με ολίγη από Ινδία αλλά και Ευρώπη... Μούρλια!
Υλικά
- 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 γεμάτο κουτ. γλυκού κίτρινο κάρυ
- 100 γρ. γιαούρτι αγελαδινό πλήρες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Για τα μήλα
- 2 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε 8 φέτες το καθένα
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες ή σε κύβους-μπουκιές. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει καλά, σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, να σκορπίσουν το άρωμά τους. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει σχεδόν το κοτόπουλο. Αν σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό επιπλέον.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα μήλα, αλατοπιπερώνουμε και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά συνολικά και από τις 2 πλευρές ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Δεν πρέπει να παραψηθούν για να μη λιώσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τακτοποιούμε -προσεχτικά για να μη διαλυθούν- στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ίσα να αναμειχθούν τα αρώματα. Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
Συνοδεύουμε με: ρύζι μπασμάτι (ή άλλο της αρεσκείας μας) και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ψιλοκομμένο μαϊντανό.