Μπλουμ αλλά όχι νερόβραστο, το κοτόπουλο μας μαγειρεύεται χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος. Περισσότερες συνταγές μπλουμ, στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο περίπου 1.500 γρ., σε 8 κομμάτια
- 1 κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι, ψιλοκομμένο (2 κουτ. γλυκού ξερό)
- 60 γρ. μουστάρδα καυτερή
- 90 ml ελαιόλαδο
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 60 ml νερό
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
- 3 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200° C. Σε μια γάστρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180° C και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν το κοτόπουλο και οι γλυκοπατάτες.
Στο ποτήρι μας ένα Sauvignon blanc περασμένο από βαρέλι.