Ένα πλούσιο λεμονάτο κοτόπουλο με μικρές προσθήκες, ώστε να ξεφεύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα.
Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε «παϊδάκια» (το ζητάμε από τον κρεοπώλη μας)
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
30 γρ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή
120 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό
50 γρ. αμύγδαλα λευκά, θρυμματισμένα στον πολυκόφτη σε σκόνη
χυμός και ξύσμα από 2 μικρά λεμόνια
1 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
0,25 γρ. κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη
2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον κρόκο Κοζάνης, το κάρι, τον λεμονοχυμό, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο, όπως είναι με τη μαρινάδα, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε 100 ml νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε το αμύγδαλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Συνοδεύουμε με αφράτο ρύζι και σαλάτα μπρόκολου.