Ο μάραθος είναι στην εποχή του. Αναζητούμε άγριο, για το έντονο άρωμά του. Αν δεν βρούμε, δεν ανησυχούμε. Το φαγητό γίνεται νοστιμότατο και με σπαρτό μάραθο, αλλά και με άνηθο.
Υλικά
800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
3 σκελίδες σκόρδο, ελαφρώς κοπανισμένες
300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 εκ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
150 ml λευκό, ξηρό κρασί
80 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια, χοντροκομμένες
1/3 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε μια πιατέλα. Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα σοτάρουμε τα ντοματίνια με αλατοπίπερο για 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους. Προσθέτουμε το σκόρδο, το σοταρισμένο κοτόπουλο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά με κλειστή κατσαρόλα, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, αλλά να μη στεγνώσει. Προσθέτουμε τις ελιές και τον μάραθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνοδεύουμε με πιλάφι ή πλιγούρι ή πουρέ αρακά.