Στο ποτήρι μας: Sauvignon Blanc, ξηρό Μοσχάτο Σάμο
Υλικά
- 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, σε κύβους 3 εκ.
- 1 μάτσο σπαράγγια, καθαρισμένα, κομμένα στα 3
- 250 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- o χυμός από 1 μικρό λεμόνι
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα σπαράγγια και το κριθαράκι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να λαδωθούν. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και 1½ λίτρο ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-13 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στο ποτήρι μας: Sauvignon Blanc, ξηρό Μοσχάτο Σάμου.