Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 450 γρ. έτοιµη ζύµη που βρίσκουµε στα σούπερ µάρκετ
- 25 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. µπέικον ψιλοκοµµένο
- 250 ml κρέµα γάλακτος µε 35% λιπαρά
- 3 αυγά
- ελάχιστο τριµµένο µοσχοκάρυδο
- αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200° C (σκάλα 6 στο γκάζι). Λαδώνουµε ελαφρά µια ταρτιέρα διαµέτρου 25 εκατοστών και στρώνουµε οµοιόµορφα τη ζύµη, ώστε να καλύψουµε τον πυθµένα και τα τοιχώµατα. Την τρυπάµε µε ένα πιρούνι σε διάφορα σηµεία ώστε κατά το ψήσιµο να µη φουσκώσει και τη ψήνουµε για 15 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Την ίδια διαδικασία κάνουµε και αν έχουµε έτοιµη ζύµη του εµπορίου. Χαµηλώνουµε τη θερµοκρασία του φούρνου στους 180° C (σκάλα 4 στο γκάζι).
Λιώνουµε το βούτυρο σε ένα µικρό τηγάνι και σοτάρουµε το µπέικον για 3-4 λεπτά, µέχρι να χρυσίσει. Το στεγνώνουµε σε απορροφητικό χαρτί.
Αναµειγνύουµε την κρέµα µε τα αυγά και καρυκεύουµε µε αλατοπίπερο και µοσχοκάρυδο. Απλώνουµε το µπέικον στον πάτο της τάρτας και περιχύνουµε µε το µείγµα των αυγών. Ψήνουµε για 35-40 λεπτά ή µέχρι η γέµιση να στερεοποιηθεί. Αφήνουµε την κις στη φόρµα για 5 λεπτά πριν σερβίρουµε.