Η νοστιμιά αυτής της απλής συνταγής βασίζεται στον ιδιαίτερο συνδυασμό μπαχαρικών και μυρωδικών, που είναι γνωστός ως μείγμα «cajun».
Υλικά
24 μεγάλες γαρίδες, φρέσκες ή κτψ, καθαρισμένες από τα κελύφη και το εντεράκι, με τα κεφάλια και την ουρά ακέραια
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια θυμαριού, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό)
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια ρίγανης, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού ξερή)
1/2 - 1 κοφτό κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο (ή όσο θέλουμε)
1 κοφτό κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (ή άλλο καυτερό κόκκινο πιπέρι) ή όσο θέλουμε
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε καυτερές γαρίδες Cajun, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη, τα πιπέρια, 30 ml από το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Αλείφουμε τις γαρίδες με αυτό το μείγμα.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις γαρίδες,σε δόσεις, για περίπου 1 - 1½ λεπτό από κάθε πλευρά (ανάλογα με το μέγεθός τους), μέχρι να ροδίσουν. Αν δεν χωράνε, το κάνουμε σε 2 δόσεις. Προσέχουμε να μην παραψηθούν, θα γίνουν σαν λάστιχο.
Συνοδεύουμε τις γαρίδες με πιλάφι (ιδανικά εμπλουτισμένο με κουκουνάρι και σταφίδες) και γιαούρτι.