Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΤα ρεβίθια αποτελούν βασική τροφή σε όλες τις μαροκινές κουζίνες. Βοηθούν στην απορρόφηση των πρωτεϊνών που περιέχονται στα ταζίν και στις σούπες με κρέας. Ως street food, σερβίρονται σε χάρτινα χωνάκια και πασπαλίζονται με λίγο κύμινο.
Υλικά
- 250 γρ. ξερά ρεβίθια, µουλιασµένα αποβραδίς
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεµµύδι ξερό, ψιλοκοµµένο
- 1 µικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκοµµένη
- 1 κουτ. γλυκού κύµινο, σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκοµµένα φύλλα κόλιανδρου (αν δεν µας αρέσει, τον αντικαθιστούµε µε µαϊντανό, µε διαφορετικό γευστικό αποτέλεσµα)
- αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Διαδικασία
Στραγγίζουµε τα ρεβίθια, τα βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει και τα σιγοβράζουµε για περίπου 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι προς το τέλος του µαγειρέµατος. Τα στραγγίζουµε πάλι και κρατάµε 250 ml από το νερό τους.
Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και το σοτάρουµε για 2-3 λεπτά, µέχρι να χρυσίσει ελαφρώς. Προσθέτουµε την πιπεριά, το κύµινο και τον κόλιανδρο και σοτάρουµε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουµε τα ρεβίθια και το νερό τους, καθώς και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι. Αφού αρχίσουν να σιγοβράζουν, τα σκεπάζουµε και τα αφήνουµε για 3-4 λεπτά, µέχρι να ζεσταθούν.
Σερβίρουµε σε µικρά µπολ και συνοδεύουµε µε ψωµί.