Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΓεμάτη αντιθέσεις είναι η ταϊλανδική κουζίνα, όπως φαίνεται και σε αυτή τη συνταγή. Τσίλι πιπεριές και χυμός λάιμ κοντράρονται πάνω στα διάφανα νουντλς. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.
Υλικά
- 200 γρ. νουντλς βερµιτσέλι*
- 100 γρ. χοιρινός κιµάς
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 8 µέτριες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγµένες, καθαρισµένες από κεφάλια, κελύφη και εντεράκια (κρατάµε τις ουρές)
- 2 σκελίδες σκόρδου, χοντροκοµµένες
- 1 κρεµµύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
- 4 µικρές πιπεριές τσίλι, σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας fish sauce* (σάλτσα ψαριού)
- 1 κουτ. σούπας χυµός λάιµ
- 2 ντοµάτες, ξεσποριασµένες και κοµµένες σε λεπτές φέτες
- 1/2 µατσάκι φύλλα βασιλικού
- 1/2 µατσάκι φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Διαδικασία
Μουλιάζουµε τα νουντλς σε καυτό νερό ή τα βράζουµε σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουµε τα νουντλς και τα κόβουµε σε µικρότερα κοµµάτια χρησιµοποιώντας ένα ψαλίδι.
Σε µια κατσαρόλα µε άφθονο νερό βράζουµε σε δυνατή φωτιά τις γαρίδες για 3-4 λεπτά, µέχρι να αλλάξουν χρώµα.
Μαγειρεύουµε τον κιµά σε βραστό νερό για 2 λεπτά, διαλύοντάς τον σε µικρά κοµµάτια, και στη συνέχεια τον στραγγίζουµε.
Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ και προσθέτουµε όλα τα υλικά, εκτός από τον βασιλικό και τον κόλιανδρο. Τα ανακατεύουµε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουµε τα µυρωδικά, ανακατεύουµε ελαφρά και σερβίρουµε
* Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα