Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΜακαρόνια με καραβίδες υψηλής νοστιμιάς, για να καταπλήξουμε τα πλήθη.
Αλέκος Αλιμπέρτης
Υλικά
1 πακέτο λιγκουίνι
1 κιλό καραβίδες μεσαίου μεγέθους – αν θέλουμε, τις αφήνουμε ολόκληρες για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση ή τις καθαρίζουμε από κελύφη και κεφάλια, για να είναι πιο ευκολοφάγωτες
7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
2 κουτ. σούπας μυζήθρα ξερή, τριμμένη
2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μακαρόνια με καραβίδες, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο λένε οι οδηγίες στη συσκευασία.
Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε.
Στο μεταξύ, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, την πάπρικα και αλατοπίπερο και μετριάζουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και, αν σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Προσθέτουμε τις καραβίδες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε τη μυζήθρα, ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τα μακαρόνια με τις καραβίδες.