Ανοίξτε μια φινετσάτη Ρετσίνα από Ασύρτικο για αυτήν την υπέροχη σούπα.
Υλικά
200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
200 γρ. κολοκυθάκια, σε κυβάκια
70 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 καρότο, ψιλοκομμένο
3-4 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά με το καρότο και τα κολοκυθάκια για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε τα φασόλια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη, μέχρι να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το μακαρονάκι και την ντομάτα, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.