Voila, η συνταγή που μαγείρεψε βήμα - βήμα η Νένα Ισμυρνόγλου μαζί με τους αναγνώστες μας το Σάββατο, 4/11, στο hypermarket Σκλαβενίτης στο Avenue.
Υλικά
- 1 κιλό (καθαρό βάρος) κολοκύθα, σε κύβους 3 εκ.
- 450 ml γάλα καρύδας
- 750 ml ζωμός κότας ή νερό
- 3 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 30 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το κάρι, τη σόγια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον ζωμό (ή το νερό), ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Αδειάζουμε την κολοκύθα με τα υγρά στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να σχηματιστεί μια λεία σούπα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λεμόνι και τον δυόσμο και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας ένα Gewurztraminer.