Μια πίτα πάντα είναι ευπρόσδεκτη στο οικογενειακό τραπέζι. Πόσω μάλλον όταν γίνεται εύκολα, χωρίς φύλλο και ζυμάρια, και έχει ως βασικό υλικό την εορταστική κολοκύθα και μυρωδάτα τυριά.
Υλικά
600 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), χοντροτριμμένη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
100 γρ. ανθότυρο φρέσκο, θρυμματισμένο
100 γρ. κεφαλοτύρι, χοντροτριμμένο
100 γρ. φέτα μέτρια, θρυμματισμένη
3 αυγά, χτυπημένα με το πιρούνι
200 ml φρέσκο γάλα
2-3 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
150 γρ. καλαμποκάλευρο
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη μισή κολοκύθα και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, ίσα να μαλακώσει. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μυρωδικό, το καλαμποκάλευρο, την υπόλοιπη κολοκύθα, τα αυγά, το γάλα, τα τυριά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί 32 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να πήξει.