Αν καθαρίζοντας τις σουπιές βρούμε και το σακουλάκι τους με το μελάνι, το βγάζουμε προσεκτικά, το αδειάζουμε σε μπολ και το προσθέτουμε στη συνταγή μας.
Υλικά
1.200 γρ. σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια των 3-4 εκ.
4 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
150 ml λευκό, ξηρό κρασί
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές για 2-3 λεπτά.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τις σοταρισμένες σουπιές και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο.
Μετριάζουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 20- 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. (Ελέγχουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
Ρίχνουμε τις γαρίδες, τα μυρωδικά και το μελάνι (αν έχουμε), αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνουν και οι γαρίδες.