Κείμενο: Γαστρονόμος
Μια απλή βάση για τάρτα, έτοιμη να υποδεχθεί όποια γέμιση εμείς λαχταρήσουμε.
Υλικά
125 γρ. βούτυρο μαλακό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κρόκο αυγού
50 ml γάλα
250 γρ. αλεύρι
Διαδικασία
Σ' ένα μπολ «δουλεύουμε» με μια σπάτουλα 125 γρ. βούτυρο μαλακό, να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού αλάτι, 1 κρόκο αυγού και 50 ml γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά 250 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Το δουλεύουμε με τα δάχτυλα μαζεύοντάς το σε μπάλα.
Βάζουμε τη ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες.
Χρησιμοποιούμε τη μισή δόση. Την υπόλοιπη την διατηρούμε στην κατάψυξη για επόμενη χρήση.