Περίσσεψαν μπάμιες λαδερές; Ιδού μια πεντανόστιμη συνταγή για να τις αξιοποιήσουμε.
Υλικά
- περίπου 1 μερίδα μπάμιες λαδερές (1½ φλιτζ. τσαγιού)
- 1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 2 μέτριες ντομάτες ώριμες, άλλα σφιχτές, πολτοποιημένες
- 1 σκελίδα σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου ή 1 κουτ. σούπας ξερός, τριμμένος
- 1 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν, τριμμένο
- 200 γρ. κεφαλοτύρι ή άλλο πικάντικο τυρί της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένο
- αλατοπίπερο
Διαδικασία
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι.
Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το σκόρδο σε δυνατή φωτιά και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα όπου βράσαμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε τις μπάμιες. Αφού πάρουν μία βράση για 1 λεπτό, ρίχνουμε και τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά να ζεσταθούν τα μακαρόνια και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε άλλη μία φορά και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στο ποτήρι: Ένα ροζέ από Μοσχοφίλερο.