Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜε το υπόλοιπο ψητό ή βραστό σκαρώνουμε μια νόστιμη χειμερινή σαλάτα.
Υλικά
- 1 - 2 μερίδες ψητό κοτόπουλο
- 1 σακουλάκι έτοιμη, πλυμένη και καθαρισμένη σαλάτα (της αρεσκείας μας, π.χ. μαρούλια, λόλα κ.λπ.)
- 100 γρ. κάσιους ή καρύδια ή αμύγδαλα ελαφρώς κοπανισμένα
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 60 ml λάδι (μπορούμε να βάλουμε και σησαμέλαιο, για διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
- 1/2 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση καυτερή
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος) ή 1 ξερό, σε καρέ
- 1 μεγάλο αχλάδι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
Διαδικασία
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο (ό,τι θέλουμε, μπούτι ή στήθος), από πέτσες και κόκαλα, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ζεσταίνουμε στο φούρνο (συμβατικό ή μικροκυμάτων). Παίρνουμε τη σαλάτα και τη μοιράζουμε σε δύο πιάτα. Πασπαλίζουμε με τα κάσιους.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ξίδι, το λάδι (μπορούμε να βάλουμε και σησαμέλαιο, για διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα) και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε, αν θέλουμε, και τα κρεμμυδάκια και χτυπάμε το μείγμα. Μοιράζουμε το κοτόπουλο στα πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Αν θέλουμε, σοτάρουμε το αχλάδι στο βούτυρο για 1 - 2 λεπτά και γαρνίρουμε τη σαλάτα.
Συνοδεύουμε με: παξιμάδια.