Κείμενο: Αλέξανδρος Γιώτης
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
- 350 γρ. φέτα, κατά προτίμηση βαρελίσια
Διαδικασία
Λιώνουμε όλο το βούτυρο (φροντίζοντας να κρατήσουμε λίγο για να αλείψουμε το ταψί), το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και τη φέτα χοντροτριμμένη. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Το πάχος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνά τα δύο εκατοστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια και να έχει ψηθεί η πίτα καλά και από κάτω.
Συνοδεύουμε με: Αυτή η κλασική ηπειρώτικη πίτα (που συναντάμε και ως κασόπιτα) συνοδεύεται θαυμάσια με πρόβειο γιαούρτι και μια πλούσια πράσινη σαλάτα με άνηθο ή μάραθο. Το καλοκαίρι δοκιμάζουμε στο πλάι μια ντοματοσαλάτα.