Με λίγο τζίντζερ και σάλτσα σόγιας το καθημερινό κοτόπουλο μεταμορφώνεται σε μια πρωτότυπη, εξωτική συνταγή. Συνοδεύουμε με νουντλς.
Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε λεπτές λωρίδες
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο (ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό)
- 3 πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι, σε λεπτές λωρίδες
- 2 καρότα, χοντροτριμμένα
- 300 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 70 ml σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το μισό λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε πιπέρι και λιγοστό αλάτι, γιατί η σόγια που θα βάλουμε αργότερα είναι αρκετά αλμυρή. Στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τζίντζερ για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα καρότα, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Ξαναβάζουμε στο σκεύος το κοτόπουλο με τα ζουμιά του, προσθέτουμε τις πιπεριές, τη σάλτσα σόγιας, 180 ml νερό, τη ζάχαρη και το ξίδι και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.