Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα μυστικό είναι να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα πορτοκαλιού αντί για λεμονιού
Υλικά
- 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα σε δάκρυα
- 130 γρ. ζάχαρη + επιπλέον για τη μαστίχα
- 1 κιλό γάλα
- 2 αυγά
- ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι μεσαίου μεγέθους
- 50 γρ. κορν φλάουρ
Διαδικασία
Χτυπάμε τη μαστίχα στο γουδί μαζί με λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά (λίγο πριν βράσει) και τότε προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε την κρέμα σε 6-8 μπολάκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Μυστικό: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα πορτοκαλιού αντί για λεμονιού