Συνταγή: Ντίνος Κιούσης
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΕύκολο και γρήγορο φαγητό με μοναδικό κόπο το καθάρισμα και το κόψιμο των μανιταριών.
Υλικά
- 4 φιλέτα γλώσσας (περίπου 200 γρ. το καθένα), φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 250 γρ. μανιτάρια καφέ ή άσπρα
- 2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
- 120 ml λευκό κρασί, προτιμότερο Μοσχάτο
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1/2 κουτ. γλυκού σε σκόνη)
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, όπως περιγράφουμε εδώ και τα κόβουμε σε φετάκια. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το μισό λάδι μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να ροδίσουν. Στο τέλος, προσθέτουμε το τζίντζερ και κάνουμε ένα ανακάτεμα.