Κείμενο: Ντίνος Κιούσης
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΔοκιμάστε τα φιλέτα γλώσσας με κρασί και μανιτάρια στον φούρνο.
Υλικά
4 φιλέτα γλώσσας (περίπου 200 γρ. το καθένα)
250 γρ. μανιτάρια καφέ ή άσπρα, κομμένα σε φετάκια
1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη, σε φέτες
120 ml λευκό Μοσχάτο κρασί
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι σιτσουάν ή γουινέας φρεσκοτριμμένο ή 1 κουτ. γλυκού πιπερόριζα τριμμένη (τα πιπέρια τα βρίσκουμε σε καλά μπαχαράδικα, ενώ φρέσκια πιπερόριζα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καλά μανάβικα)
10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Μυστικά
Για τη συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα φιλέτα γλώσσας.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε γλώσσα φιλέτο με μανιτάρια, Μοσχάτο και πιπερόριζα, αρχικά βάζουμε, στο τηγάνι, το μισό λάδι μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε.
Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να ροδίσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί με το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε τα φιλέτα.
Πασπαλίζουμε με τα πιπέρια ή την πιπερόριζα, γαρνίρουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού (μανιτάρια και σκόρδο) και το κρασί.
Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε κάθε φιλέτο γλώσσας με μανιτάρια και λίγη σάλτσα.