Υλικά
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου (μπούτι + στήθος)
- 250 γρ. ψωμί, χωρίς την κόρα, μουσκεμένο σε γάλα, καλά στυμμένο
- 250 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 κουτ. σούπας sweet chili sauce (γλυκοπικάντικη σάλτσα – σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, συνήθως στα ράφια με τις μουστάρδες, τις κέτσαπ κ.ά.) ή 1 κ.γ. μέλι + 1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
- 2 κουτ. σούπας πασάτα
- 2 αυγά χυμός από 1 μικρό λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε, αδειάζουμε σε μπολ (μαζί με το λάδι) και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε 6 μεγάλα μπιφτέκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Συνοδεύουμε με καροτοσαλάτα με ρίγανη και ελιές.