Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΕρχεται ο Δεκαπενταύγουστος και τον γιορτάζουμε με μυρωδιές από τις βόρειες ακτές της Κύπρου. Παρουσιάζουμε μια συνταγή για ψάρι που συνήθιζαν παλιά στο χωριό Καράκουμι
Υλικά
Για κάθε 1 ½ κιλό ψάρι
½ κιλό πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
½ κιλό ντομάτες
λίγο μαϊντανό
½ λεμόνι σε φέτες
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Βάζουμε στην κοιλιά τις φέτες λεμονιού και τον μαϊντανό. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες πάχους ½ εκατοστού και απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί, σχηματίζοντας περίπου το σχήμα του ψαριού. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε πάνω από τις πατάτες.
Βάζουμε από πάνω το ψάρι και το καλύπτουμε με τις ντομάτες κομμένες σε φέτες.
Αλατίζουμε, καλύπτουμε με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45΄.